0618 946 036 info@poweredbybarry.nl
<< Ga Terug

VERGELIJK JIJ JEZELF (TE)VEEL MET ANDEREN?

Dankzij Instagram Facebook fotoshop etc etc vergelijken we onszelf steeds meer met anderen, zelfs als je denkt dat je het niet doet speelt het toch onbewust in je hoofd iedere keer als je een model op het internet ziet .

Omdat het één van de meest voorkomende problemen blijft die ik onder cliënten zie, bij deze een stukje over vergelijking.

Jezelf vergelijken met mensen op het internet is nooit een goed idee, niks van wat je ziet is echt, belichting, bewerking, lenzen, en maanden lang trainen om er 1 dag top uit te zien ( zoals ik voor me fotoshoot ) is geen realistische vergelijking .

Continu de lat op een onrealistische hoogte leggen, zorgt namelijk voor onnodig veel stress en frustratie en kan daarmee je lange termijnsverandering flink in de weg staan!

Een van de meest voorkomende problemen die ik zie bij mijn cliënten en waar we dan ook regelmatig aan werken tijdens de coaching is het continu vergelijken van zichzelf met hun illusie van de rest van de wereld.

Dit zijn illusies als:

– “Een man van mijn leeftijd moet toch gewoon 10 keer kunnen opdrukken!”

– “Een goede moeder moet toch dat huishouden erbij kunnen doen!”

– “10 jaar geleden kon ik dit ook, dus dit moet ik nu ook weer kunnen!”

Zelfs al vergelijk je jezelf met je moeder die op magische wijze alle ballen in de lucht wist te houden, of met jezelf toen je veel meer aankon dan nu…

Het is allemaal een illusie die je probeert na te streven om de simpele reden dat JIJ DAT NIET (meer) BENT!

Het doet er geen fuck toe wat jij denkt dat ‘zo hoort’ of wat de ‘rest van de wereld vindt dat zo hoort’.

In de ene cultuur vindt men dat een man op bepaalde leeftijd sex moet hebben met een ezel en in een andere cultuur lopen ze elk jaar te zeiken over dat er alweer wordt gezeken over Zwarte Piet. (Yes!! Daar gaan we alwéér!!! ?:-D)

Al kon jij vorig jaar 3 bedrijven runnen, je gezin onderhouden, was je knettergespierd en kon je ook nog je partner 7 keer per week vuurwerk in bed bezorgen, als je dat nu niet meer kan

– om wat voor reden dan ook –

Dan ben je jezelf aan het vergelijken met een illusie en ben je gedoemd om jezelf dagelijks finaal mentaal de grond in te trappen, omdat je jezelf continu als een faalhaas zal zien.

Hetzelfde geldt voor jezelf vergelijken met verhalen in de Vriendin, die afgetrainde mensen op Instagram en de buurman met zijn Porsche.

Compleet zinloos en zonde van je tijd en je hele leven!

Wees dan ook realistisch en kijk alleen naar JEZELF van nu.

Wat kan jij nu?

Wat kan je vandaag?

Is je doelstelling realistisch?

Het wil niet zeggen dat je niet mag dromen of jezelf hoge doelen mag stellen, maar wanneer je nog niet 5 seconden op 1 voet kan staan, moet je misschien je verwachtingen bijstellen dat je over een half jaar al professioneel koorddanser gaat zijn.

Net zoals ik nooit zo groot zal worden als the Rock of Jason Mamoa, ik kan simpelweg mezelf niet langer trainen ?.

Wanneer je je doelen hebt gesteld, kijk dan niet teveel naar het doel, maar vooral naar wat je al bereikt hebt ten opzichte van vorige week.

Heb je je gehouden aan je afspraken om je doelen te bereiken?

Ben je al die keren wezen trainen?

Heb je netjes vooruitgekookt?

Heb je dagelijks geoefend op je gitaar omdat je beter wilde leren spelen?

CONCLUSIE:

Check yourself before you wreck yourself!!

En kijk niet naar de successen van anderen.

Laat je hooguit INSPIREREN door indrukwekkende prestaties van anderen, maar maak vervolgens een plan voor jezelf hoe jij dat gaat bereiken en STICK TO IT.

Vertrouw op jezelf.

You got what it takes!

Barry

Share This

Deel dit bericht

Deel dit bericht met je vrienden..!